Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

onsdag 20 juni 2018

Mining av kryptovalutor – De enkla sätten

Mining av kryptovalutor förknippas oftast med stora ”riggar” uppbyggda av dyra grafikkort. Vill du komma igång med mining av Bitcoin så är det så stora riggar du behöver köpa. Men det finns en mängd andra kryptovalutor och med många av dessa kan mining ske betydligt lättare. Det blir därmed ett lätt sätt att tjäna kryptovaluta.  

Vad är mining?

Mining innebär förenklat att man erbjuder datorkraft till ett nätverk. Det kan ske via stora riggar men lika gärna via CPU (datorns arbetskraft).  

Varför mining?

Om du har en dator som står på dygnet runt (vilket många har) kan du lika gärna dela ut din datorkraft när du inte använder datorn. Du tjänar därmed kryptovaluta utan att göra något. Vill du använda hela din datorkraft när du surfar eller jobbar med datorn pausar du bara miningen.

Läs mer om mining av kryptovaluta på Minimining.se. Två exempel är;  

Electroneum – Electronuem kanske är den kryptovaluta som är absolut enklast att mina. De har nämligen skapat en app som gratis kan laddas hem från Google Play. Man kan som mest tjäna tre USD per månad via appen så det är knappast någon stor förtjänst. Men eftersom appen i alla fall inte tar någon större kraft från mobilen kan den finnas i bakgrunden och skapa gratis krypto.  

JSE-coin – I detta fall sker mining via webbläsaren. Kortfattat så skapas ett konto varpå man sedan kan genomföra mining på flera olika sätt. Ett sätt är att logga in på deras webbplattform och sedan låta datorn stå påslagen. Så länge man är inne på plattformen (och har aktiverat mining) sker mining och man tjänar dessa coin. Ett annat alternativ är att ladda hem deras programvara till windows. Därmed kan mining ske dygnet runt utan att det nämnvärt påverkar datorns arbetsmöjlighet.

Mina krypto


Märker du att din dator blir seg? Stoppa miningen och kontrollera igen. Med för mycket mining igång samtidigt kan arbetskraften minskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar