Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

torsdag 9 juni 2016

Två vägar till billigare onlinehandel

Internet och allt som det medför blir ett allt starkare och starkare inslag i människors vardag. Många svenskar föredrar idag att handla online istället för att faktiskt ta sig till en fysisk butik.

Att man föredrar att handla vissa varor online kan bero på många saker, till exempel att den fysiska butiken ligger en lång resväg bort, eller att priset helt enkelt är bättre om man köper varan via nätet. Om man ska handla online finns det ett par saker man kan göra för att pressa priserna.

Rabattkoder 

Rabattkoder är något som svenskar bara använder mer och mer. På senare tid har det också dykt upp hemsidor där man enkelt kan jämföra och ta del av rabattkoder från mängder av butiker.

Rabattkoder finns i många olika former, med olika grad av prisreducering och för många olika typer av varor. Något som man bör tänka på när man utnyttjar rabattkoder är bland annat utgångsdatumet. Vissa som tar del av rabattkoder kan låta den ligga och därmed missa sista giltighetsdagen.

Innan man tar del av en rabattkod kan man också fundera på om det finns något annat erbjudande som är mer lönsamt för det köp som du tänker göra. Ponera att en rabattkod ger 10 procents rabatt, medan ett annat erbjudande finns som ger 100 kronors rabatt. Oftast får man välja ett av dessa då dessa typer av erbjudanden sällan går att kombinera med varandra.

Fraktkostnad 
Om du skall handla kläder, kan det vara bra att kika på vilka butiker som har låg kostnad för frakten. Det är inte ovanligt att klädbutiker på nätet numera erbjuder både fri frakt och retur – oavsett hur lite eller mycket man köper. Andra butiker kan ha regeln att frakten är gratis om man köper över en viss summa (ofta kring 500 kronor), men att returen ändå är gratis.

Tyngre produkter, exempelvis datorer eller större teknikprylar, kan väga så pass mycket att det nästan är omöjligt att hitta fri frakt. Det kan vara en bra idé att gå ihop med någon kamrat och beställa tillsammans, ett enkelt sätt att spara en peng, se dock till att göra upp före beställningen så att allting är 100% klart vad som ska beställas och att betalningen redan är klar innan,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar