Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

fredag 30 oktober 2015

Första steget för att satsa framåt


Det finns mängder av svenskar som tjänar extrapengar varje månad på små onlinejobb. Då handlar det om enkäter, prova på produkter eller liknande. Sedan finns det de som jobbar online varje dag och tjänar sitt levebröd denna väg. Allt från grafiker och skribenter till marknadsförare och webbutvecklare. En stor fördel med att jobba online är att man inte behöver något kontor. Du kan jobba hemifrån och därmed hålla nere kostnaden. Du kan ha din egen dator så speciellt mycket material behövs inte heller.

Ändå är det många som driver egna företag som kommer till punkten då de kan behöva ta nästa steg. Det kan handla om att köpa bättre datorutrustning, hyra kontor eller liknande. Ett klassiskt exempel är de som vill gå över från Enskild Firma till Aktiebolag och därmed behöver 50.000kri startkapital. I detta fall behövs ett lån om inte kapitalet finns.

En väg at gå är att söka ett företagslån. Men det ska direkt sägas att det inte är lätt att få företagslån för helt nystartade företag. Ännu svårare är det att få lånet beviljat för att just starta upp ett företag så som det blir om pengarna ska användas till grundplåten i ett aktiebolag.

De som får lånet beviljat kan även få en relativt hög ränta. Detta just eftersom banken anser att risken är förhållandevis hög. I detta fall kan det vara betydligt bättre att ta ett lån som privatperson och lägga in dessa pengar i företaget. Det är även något som är förhållandevis vanligt i Sverige. Detta då hos småföretagare som velat satsa och ta sitt företag ett steg framåt i utvecklingen. Med bostaden som pant fås en riktigt låg ränta.

För de som inte har en bostad som kan sättas i pant finns ändå möjligheten att få betydligt lägre ränta än vad företagslånet ger. Detta genom privatlån. För de som bor i ett nordiskt land finns även ibland möjligheten att få lån i dessa grannländer. Exempelvis om man jobbar i ena landet men bor i det andra. Däremot skiljer det sig mellan de olika länderna och de olika bankerna gällande vad som krävs för att man ska kunna få detta lån. Den som vill försöka få ett lån i Norge får helt enkelt söka efter privatlån (eller som det heter på norska søk forbrukslån) och se vad de olika bankerna kräver.

Med tanke på att speciella avtal finns mellan de nordiska länderna kan det även vara smart att kontakta banken för att höra vad som krävs för att en svenskmedborgare ska kunna exempelvis få ett norskt lån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar