Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

onsdag 25 februari 2015

Olika lån som finns på marknaden

Det finns lån för alla möjliga situationer och tillfällen. Vilket lån som man bör ta beror på flera faktorer men några av de lån som går att välja mellan är de som presenteras nedan:

Huslån: Detta är den låneform som ger lägst ränta. Orsaken är att banken ser huset som en säkerhet. Skulle det bli så att personen inte klarar av att betala tillbaka skulden inom bestämd tidsperiod kan kronofogden kopplas in och huset därmed säljas. På så vis är de säkrade att få in sina pengar. Idag finns även en gräns som säger att man inte får fullbelåna huset. Det betyder att om man köpt huset för 1 miljon så får man inte ta ett lån på 1 miljon utan måste betala en del av detta kontant.

Med andra ord gör det inget om huset faller en del i värde till den dagen då kronofogden säljer det för att få in pengarna till det obetalda lånet. Just denna säkerhet gör att bankerna kan erbjuda låg ränta. Detta samtidigt som bostadslån är de lån som är störst vilket gör att de tjänar stora summor ändå på ränteintäkterna.

Privatlån: Med privatlån menas att en person får låna pengar utan samma säkerhet som ett huslån. Det som krävs är oftast enbart att personen har inkomst samt att man inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Däremot finns begränsningar för hur mycket man får låna samt att lägsta nivån brukar vara 5000, 10 000 eller 20 000kr. Ett privatlån har högre ränta än huslånet just på grund av den ökade risken. Det finns ju ingen säkerhet som täcker upp i de fall som inte personen kan betala tillbaka sin skuld.

Smålån: Ett kärt barn har många namn och detta gäller inte minst för smålånen som även går under namn som Smslån, Microlån, Snabblån och andra varianter. Det som de har gemensamt är att summan är liten d.v.s. oftast maximalt upp till 5000 eller 10 000kr. Utöver det är räntesatsen också ofta mycket hög i förhållande till privatlån och huslån. Dessutom brukar återbetalningstiden vara betydligt kortare med ofta en återbetalningstid på maximalt 3 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar