Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

söndag 10 augusti 2014

Herren på täppan fast online

Så fort det blir minsta lilla snökulle på vintern är barnen där och leker den klassiska leken ”Herren på Täppan”. Reglerna är extremt enkla – den som är på toppen är Herren d.v.s. vinnare. Exakt lika är det marknadsföring online. Det handlar om att tävla mot alla andra som vill ligga högt på vissa sökord och den som ligger etta är den som vinner. Det är den som ligger etta som kommer få flest besökare, mest kunder och är alltså den som tjänar mest pengar online.

Flyttstädningen


Men frågan är vilken täppa man egentligen ska slåss om. Vilka ord eller fraser ska man satsa på att ligga bra till på? Ett städföretag i Stockholm har flera olika alternativ även om de enbart vill fokusera på just flyttstädning.

Flyttstädning – Det kan se lockande ut att satsa på att ligga etta på just ett enda ord. Fördelen är att väldigt många söker på detta men nackdelen är att många av dessa inte bor i Stockholm och då är det inte relevanta besökare till hemsidan.

Flyttstädning i Stockholm (med eller utan i) - Fråga någon vad han/hon söker och svaret kommer bli ”Jag söker ett företag som gör flyttstädning i Stockholm”. Problemet är bara att man skriver på ett sätt och pratar på ett annat. Detta syns när man kontrollerar hur många det är som söker på ett visst ord eller en viss fras. Det är klart färre som söker på detta än bara ”Flyttstädning Stockholm”

Stockholm flyttstäd – I detta fall vänder man på ordens ordning och fokuserar på staden först. Just när det gäller städtjänster är det extremt sällan som detta ger fler som söker per månad. Men det finns andra tillfällen då det kan vara lönsamt att sätta ortsnamnet före.

Så vilket täppa ska städföretaget satsa på? I detta unika fall så är det ”Flyttstädning Stockholm” som ca 2500 söker på per månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar