Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

lördag 23 mars 2013

Länkar, ack så viktiga

Att på det ena eller andra sättet få länkar till sin egen sajt från andra sajter är en av grundpelarna om man vill få en hemsida som både har bra förtroende och bra placeringar i sökmotorerna.

Numera, och vi skriver 2013, så är det inte bara att fixa fram så många länkar som bara möjligt är, det bör även vara kvalité på länkarna, helst även relevanta länkar.

Nu går, som så ofta, en del till överdrift och vill bara ha ”perfekta” länkar till sin sajt, det finns ingen anledning till denna hårdföra linje, det kan till och med vara skadligt i framtiden. Google och c/o ändrar och justerar sina premisser hela tiden och det som fungerar idag är kanske inte så bra i framtiden, dock så bör man lägga en sak på minnet, Google säger hela tiden att det ska vara ”naturligt”, och naturligt ligger i detta fall ganska nära ”en blandning” … i detta fall av olika länkar.

Om du har en sida om skor och du har 100 länkar till din sajt, alla länkar från andra sko-sajter, ger säkerligen bra länkkraft och förtroende, men naturligt, knappast! Jag skulle direkt vilja blanda upp det med ”naturliga” dvs en blandning av olika typer av länkar, härmed inte sagt att det ska vara en stor bunt med helt kassa länkar från skräpsidor.

Länkkataloger, javisst men inte enbart och lär dig att kolla av vilka som är bra och inte. Länkbyten, jodå, några sådana funkar också, dock betydligt bättre att byta inlägg med varandra, ”jag skriver in din sajt A och länkar till dig, du skriver om min sajt B och länkar till den”. Så kallade 3- eller 4-vägsbyten är att fördra.

Artikelkatalog, även detta ett ypperligt sätt at blanda in i sin länkprofil, du får en relevant text som pekar mot din sajt och efter som de flesta artikelkataloger kräver minst 150 ord per länk eller mer så blir det bättre kvalité på länkarna än rena länkbyten eller länkkataloger. Det krävs dock ett större arbete från din sida, texterna måste ju skrivas …

Då kommer här min absolut nya favorit inom artikelkataloger, Northerngalactic är en katalog där du själv inte behöver skriva texten, du beställer texten istället, anger ämnesområde, ankartext och vart länkarna ska peka. Snabbt och billigt men ändå superprofessionella texter!