Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

måndag 4 mars 2013

En god hälsa ger god ekonomi

Inläggets rubrik kanske inte sker med automatik, man får lägga lite energi på det också, god hälsa på sofflocket ger inte någon större ekonomisk vinning :)

Dagens snabba samhälle gör att många har en press på sig, både i arbetslivet och på hemmaplan. Som många har märkt så går det inte att köra på över 100% hela tiden utan att någonting till slut brister, det sorgliga är att ofta märkts det för sent och man har hunnit, fysiskt eller psykiskt, redan gått in i den berömda väggen.

Bra mat är en av grunderna för att klara sig förbi livets alla fallgropar, motion är en annan viktig sak, på den senare punkten är det många som missar att det är ganska lätt att ändra dagliga vanor för att bättre på hälsan, mindre hiss och mer trappor!

Vi ska inte alls gå in på några detaljer inom hälsan, vill bara påpeka och påminna att rätt mat, behöver inte gå till överdrift, och enkel motion, speciellt när de gäller dagliga aktiviteter. En timme på gymmet per vecka hjälper inte mycket mot dagliga 8 timmar på kontorsstol plus 2 timmar stillasittande resa plus 5 timmar vid TVn eller datorn på kvällen.

De ekonomiska bakslagen av att slamsa med hälsan kan bli ödesdigra, långtidssjukskrivningar ger inte ingen en bättre ekonomi. Att även kontrollera hälsan med jämna mellanrum är viktigt för att i tid uppmärksamma eventuella problem. 

En sån enkel sak som att kontrollera sitt blodtryck är numera snabbt och enkelt gjort i sitt eget hem, man behöver inte vara 80+ för att köpa på sig en blodtrycksmätare. Det har alla åldrar nytta av och förutom att dessa apparater är enkla att använda så tar man snabbt tillbaka kostnaden, om man inte har remis så kostar varje läkarbesök och bara på några få gånger har du tjänat igen vad en blodtrycksmätare kostar.