Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

måndag 21 oktober 2013

Internet och tryckt musik

Om det är något vi har lärt oss av samtiden så är det att man ska följa sina drömmar. Det blir alltmer sällsynt, fenomenet att "följa ens faders fotspår", eller för den delen välja karriär beroende på vad ens föräldrar har för preferenser. Just detta innebär att många vill sträva efter att få arbeta med något de verkligen tycker om, vilket omedelbart skapar problem, eftersom jobbmarknaden givetvis ser annorlunda ut.

Betydligt fler vill bli konstnärer, skådespelare och musiker än det finns efterfrågan efter konstnärer, skådespelare och musiker. Chanserna man har är egentligen inte större än förr i världen, men illusionen om att det är just på det sättet är generellt sett mycket stark. Man kan ju göra sig synlig på nätet, och dessutom spara in en massa pengar online genom att exempelvis ladda ner noter från Internet eller tanka ner en gratisguide till att måla med pastellfärg.

Den tragiska sanningen är förstås att bara för att du kan göra dig synlig online (t.ex. genom ditt SoundCloud, din Youtubekanal, ditt Twitterkonto eller din egna hemsida), betyder inte det att du är synligare än alla andra. När det inte fanns något Internet var alla lika osynliga. Nu är alla lika synliga.

I grund och botten är det precis samma sak. När vi tittar ut över en ovanligt välklippt gräsmatta och önskar påpeka just detta så är det just "gräsmattan" vi kommer beskriva som välklippt, och inte det enskilda strået åtta meter in på den. Kanske är just det där enskilda strået lite extra välklippt än de flesta andra strån, men det ser vi inte. Strået syns, men vi ser det inte.

Betyder det då att vi ska lägga ner våra drömmar, sucka över hur dumma vi har varit och gå ut och söka ett jobb som faktiskt finns tillgängligt? Givetvis inte. Istället bör vi kanske prisa Internet för att det erbjuder möjligheter att låta drömmen leva lite längre - för är inte tillvaron som allra härligast när man strävar efter något? Som John Lennon sade: "life is what happens to you when you're busy making other plans".

Och Internet ger oss ständigt möjligheten att känna att vi har uppnått något, om det så handlar om att få tio "gilla" för sin Facebook-delade lilla fotoutställning på bloggen, eller se att fyrtio främlingar lyssnat på din orkestermix på SoundCloud. Och en bredbandsprenumeration ger ju tillgång till oerhört mycket; filmer, musik, foton, noter. Ibland helt gratis om man har tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar