Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

lördag 23 februari 2013

7,700,000,000 att dela på


Nu i veckan kom det statistik gällande 2012 och hur mycket reklam som läggs ned på dagspressen respektive internet, tv och andra reklamkanaler. Knappa 7,7 miljarder kronor pumpas in i reklampengar på internet i Sverige och det betyder en marknadsandel på hela 24%. Egentligen är troligen siffran ännu något högre, de företag som annonserar via de utländska reklamföretagen syns knappast i denna statistik.

Är Googles Adwords reklam med i beräkningen? Knappast !!

Dagspressen har till och med halkat ned till tredjeplats, under det fjärde kvartalet 2012 så spenderas mer även TV reklamen än vad dagspressen får av kakan. Det är dock inga enorma skillnader, alla de tre största reklamkanalerna har en marknadsandel på mellan cirka 22 – 24% vardera.

Totalt 31,9 miljarder i reklam inom massmedia, dock finns det några faktorer som kanske inte är medräknande, eller rättare sagt inte alls ingår i undersökningen, förutom exemplet ovan med Adwords så hur är det med exempelvis direktreklam, annonspelare, reklam på bussar, taxi och företag – är dock inte helt 100% säker på de sista påståendet, är det någon som har koll så får ni gärna kommentera eller höra av er.

Det skulle vara kul och titta på några detaljer i undersökningen men känner inte att det är värt pengarna ;) irm-media.se som genomfört den omfattande undersökningen tar 4,300 kronor plus moms för en komplett rapport. Tror jag avstår eftersom det är bara på grund av personlig nyfikenhet jag vill se hela rapporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar