Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

torsdag 15 november 2012

Hur säker är du?


Lösenord är en liten vetenskap i sig själv, och som berör så pass mycket att det ofta kommer upp i diskussioner, ja allt är relativt, inte så det hamnar på den dagliga agendan men ämnet verkar dyka upp med jämna mellanrum en handfull gånger per år.

Så vad är det sämsta lösenordet du kan använda? Notera dock två saker, att det var lösenord, inte pin kod som oftast består av fyrsiffriga nummer och att det är ett amerikanskt företag som gjort undersökningen, alltså inget lösenord som just heter ”lösenord” … men (självklart?) så är det sämsta lösenordet ”password”, nummer två på listan är inte mycket bättre, ”123456” följt av ”12345678”.

Det är inte så att fantasin flödar över gällande dessa lösenord …

Hur säkra är dina lösenord?
Hur säkra är dina lösenord?
Topp tre, eller vi kanske ska säga de sista tre har inte ändrats sedan förra året och en liten gissning är att det kommer vara samma tre även nästa är, människan är lat och vill ha det enkelt.

Några andra lösenord man kan notera, på 10e plats ”baseball”, visar hur stor den sporten är i nordamerika. På 14e plast ”sunshine”, vadå? hur och varför? måste finnas någon story bakom det. 21a plats tar ”jesus”, längre ned än vad jag gissat, hade placerat det lösenordet på topp10, det är ju USA vi pratar om. Topp 25 listan hittar du här: http://edition.cnn.com/2012/10/25/tech/web/worst-passwords-2012/index.html

Vad är då ett bra lösenord, säkert och lätt att komma ihåg, låter ju enkelt men i dagens värld med alla koder så blir det trixigare, skriv nu inte ”Erik123” på alla siter med login om du skulle heta Erik, att använda en halvt krypterad (i brist på bättre ord) mening ger de flesta specialister som förslag, exempelvis ”anders1spelar2bandy!nu”, lätt att komma ihåg och lätt att ändra mellan olika sidor, hockey på nästa, sen fotboll och sedan byta ut spelar mot lirar osv.

Om man nu skulle ”jobba på nätet” blir det plötsligt annorlunda, där måste var och en nog utveckla egna system, men det finns tre bra råd: 
1) anteckna !!
2) anteckna !!
3) anteckna !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar