Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

torsdag 25 oktober 2012

25 rikaste i historien

Vem är eller har varit rikast i världen genom alla tider? Självklart så har inflation genom åren tagits med i beräkningen, svaret:

Mansa Musa I 

Inte koll på vem det är?

Härskare i västafrikanska Mali i början av 1300-talet, imperium då var betydligt större än dagens Mali och sträckte sig söderut ända till Atlantkusten (Google karta över nuvarande Mali). Den enorma rikedomen kom i huvudsak från salt och guld. En liten nätt förmögenhet på 400 miljarder Amerikanska Dollar i dagens penningvärde.


En sak kan man notera om Bill Gates, de flesta, i alla fall i västvärlden har haft koll på att Microsoft grundaren varit rikast i många år under de sista årtiondena. Sådana listor med nu levande rikaste personerna brukar dyka upp varje år och man kan då undra om den förre Libyska diktatorn Muammar Gaddafi log och skrattade när han läste att Gates skulle vara rikast. Bill Gates hade som mest 136 miljarder US$ medans det har framkommit efter Gaddafis död att han var värd rund 200 miljarder US$.

Hela listan hittar du här


Tänk på att amerikansk och brittisk engelska inte har något ord för ”miljard” utan använder ”biljon/billion”, blir lätt fel eftersom vår ”biljon” betyder 1,000 ”miljarder”, ska nämna att det gäller med säkerhet för amerikansk och brittisk engelska, vet inte om samma gäller för alla engelskspråkiga länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar