Jag startade denna blogg som en testblogg för att lära mig hur och vad som krävdes för att tjäna pengar på att blogga, efter att ha lärt mig grunderna så startade jag ny(a) blogg(ar) på ett eget webbhotell och betydligt bättre domännamn att detta, eftersom den här bloggen ändå lyckats att uppnå Pagerank 2 hos Google och den drog till sig nån enstaka läsare ibland så bestämde jag mig för att helt uppdatera innehållet med tips och råd hur man kan tjäna pengar på internet, även vad som inte fungerar, endast någon enstaka gammalt innehåll fick vara kvar. Hoppas det hjälper någon på vägen att tjäna pengar på internet.

måndag 23 juli 2012

Tjäna pengar på att blogga, vad ska man skriva om?


Att tjäna pengar på att blogga har blivit väldigt populärt, men hur lätt, rättare sagt svårt, är det att tjäna pengar på att blogga? Det finns en enorm mängd yngre tjejer som bloggar om sitt dagliga liv, visst låter det som en generalisering att påstå att alla yngre tjejer bloggar, det stämmer inte alls, med det sagt så är det väldigt många som faktiskt bloggar och att tjäna pengar i en sådan konkurrensutsatt marknad är inte alls så lätt.

Att göra det enbart för att kunna tjäna pengar på sitt bloggande är inte alls någon bra idé! Om du inte gillar att blogga om ett ämne så kommer det i längden inte att fungera. Om du dagligen, frivilligt, ska göra någonting du inte tycker om så kommer du att sluta, troligen förr än senare …

Om det skulle vara så att du tycker om att dela med dig av de vardagliga sakerna i livet genom att blogga, då är det en helt annan situation och då finns möjligheten att skrapa ihop några kronor ;) Härmed inte sagt att det är lätt, det är som sagt tidigare en väldigt hårt konkurrens inom just detta område och det kommer att kräva tid, engagemang, målmedvetenhet och framförallt förmågan att analysera och om det så behövs ändra sitt upplägg.

Det ska vara någon som DU är intresserad av, när det gäller just bloggande så är det av väldigt viktigt eftersom en bra och effektiv blogg kräver att du postar nya inlägg ett flertal gånger i veckan, gärna flera gånger per dag, det farliga med att posta för ofta är att inspirationen och idéerna kan ta slut för snabbt, receptet är att skriva och spara en del inlägg ”till sämre tider”.

Vi ska inte gå genom allt som krävs för att lyckas som bloggare, det kommer att tas upp i senare inlägg, några viktiga saker dock, använd en bra bloggplattform. I dagsläget finns det en plattform som är överlägsen de andra: Wordpress! Och det ska vara webhostad Wordpress med eget domännamn, dvs använd ett webbhotell, Binero eller City Network rekommenderas, och ett se-domännamn är att föredra.

Förutom att Wordpress innehåller många bra funktioner, läs plugins (tilläggsprogram) så är det en viktig fördel att du äger domännamnet, dels så är det lättare att komma ihåg, om du sett till at välja ett bra och lätt namn. Om du bloggar i nåt år på bloggplattform som heter … tja, vi säger Blogga123 och denna helt plötsligt lägger ned sin verksamhet eller ändrar sina regler så kan hela din läsarkrets och goodwill vara borta på en dag!

Nu kanske den uppmärksamme ser att just denna blogg är skriven i plattformen Blogger, ja, och det är inte helt perfekt, dock så är det med ett eget domännamn och Blogger är inte ett sånt dåligt alternativ, den är enklare att starta med, man behöver inte kunna/lära sig så mycket alls. 

Som standard finns sociala knappar så att dina läsare kan dela med sig av inlägget de gillar, en viktig som dock fattas är möjligheten att ”pinga” sina inlägg, vad det handlar om skulle lätt kunna fylla ett inlägg här på bloggen men för nu så tar vi den enkla vägen och hänvisar till RSS Ping och deras utmärkta tjänster.

3 kommentarer:

 1. Bra artikel med mycket goda råd-Tack

  SvaraRadera
 2. Ett bra sätt att hitta inspiration om vad man ska skriva om är att besöka t ex bokus.com eller någon annan sajt som säljer böcker. Sök på det ämne/sökord du ska skriva om och du får upp en del böcker, ofta kan man provläsa innehållet i böckerna kolla då innehållsförteckningen för idéer om vad du kan skriva om.

  SvaraRadera
 3. Bra idé Johan, skakar säkert om hjärncellen så att något nyttigt kommer fram.

  Btw, såg nu att kommentarerna är nofollow, inte dofollow, vad nu då!? Verkar som Blogger ändrat nåt i inställningarna eller så har någon uppdatering ställt till det - Ska fixas, kommentarer här ska vara dofollow !!

  SvaraRadera